3 jul. 2014

¿Y ESO? ¿ES BUENO O ES MALO?

Un magistrat de l'Estatut creu que el procés pot destruir Espanya i Europa

Rodríguez Arribas alerta que "Espanya es desarmaria i desapareixeria com a realitat històrica"

Va ser un dels membres del TC que l'any 2010 van redactar la sentència contra l'Estatut

 , Madrid | Actualitzat el 03/07/2014 a les 13:05h
El magistrat Ramón Rodríguez Arribas, al campus de la FAES.

Els arguments espanyolistes contra el procés català no deixen de sorprendre, i a mesura que s'acosta la data de la consulta sorgeixen noves tesis des de diferents àmbits i institucions. Aquest dijous, l'exvicepresident del Tribunal Constitucional espanyol (TC), redactor de la sentència de l'Estatut de Catalunya l'any 2010 i actual magistrat del Suprem, Ramón Rodríguez Arribas, ha exposat la seva particular visió de tot plegat. Ho ha fet en el marc del cicle de conferències del Campus d'estiu del laboratori ideològic del Partit Popular, la FAES, on ha alertat de l'efecte "contagi" que podria comportar la independència de Catalunya a l'Estat i a Europa.
 
"El nacionalisme és imperialista i contagiós. Si cedíssim i es produís la catàstrofe, no seria només la catàstrofe de la separació de Catalunya, contagiaria el País Basc, Galícia i, fins i tot, les Illes Canàries", ha subratllat Rodríguez Arribas en els poc més de deu minuts que ha durat la seva xerrada. En aquesta línia s'ha desenvolupat l'exposició de motius del magistrat del Tribunal Suprem per defensar la unitat d'Espanya: "Espanya es desarmaria i desapareixeria com a realitat històrica. Això no ho podem consentir", ha afegit.
 
Però els efectes "devastadors" de la independència de Catalunya no s'aturarien aquí i podrien ser encara "més greus", segons Ramón Rodríguez Arribas. "La destrucció d'Espanya podria afectar la Unió Europea perquè podria produir un contagi a altres parts d'Europa", ha sentenciat. Per aquest motiu i per aturar el "desafiament" dels "separatistes catalans", ha acabat defensant "l'aplicació de la llei". "Tota la llei i tot l'ordre jurídic", ha conclòs.
 
Una la sentència "tova"

Ramón Rodríguez Arribas va ser un dels magistrats conservadors del Tribunal Constitucional que van aprovar la sentència de l'Estatut de Catalunya que declarava la inconstitucionalitat de 14 articles del text i que deixava sense validesa jurídica el terme nació. Una resolució envoltada de polèmica que va trigar quatre anys a veure la llum.

A més, ell concretament també va presentar un vot particular expressant la seva disconformitat amb la sentència perquè considerava que la manca "d'eficàcia jurídica" s'hauria d'haver estès també a la referència de "drets històrics". 

No hay comentarios:

Publicar un comentario